top of page

O NAMA

Hrvatska udruga za medicinu životnog stila (HUMŽiS) je neprofitna organizacija osnovana u rujnu 2021. HUMŽiS okuplja liječnike, zdravstvene djelatnike, kineziologe, nutricioniste i psihologe zainteresirane za promicanje i uporabu načela medicine životnog stila u prevenciji, liječenju i poboljšanju kroničnih nezaraznih bolesti. 
Naša je misija integrirati medicinu životnog stila u hrvatski zdravstveni sustav, omogućiti multidisciplinarnu suradnju u istraživanju, obrazovanju i praksi te promicati zdrav život, kako bismo smanjili teret kroničnih bolesti na naše društvo. Cilj nam je promicati znanje utemeljeno na dokazima i načela medicine životnog stila na sveučilištima, među pružateljima zdravstvenih usluga, nevladinim organizacijama, kreatorima politika, institucijama i u općoj javnosti kako bismo pomogli obnoviti ljudsko i planetarno zdravlje.
Kako bismo bili na samom izvoru znanstvenih infromacija i najboljih praksi te promovirali rad u medicini životnog stila u Hrvatskoj naša Udruga uključena je u međunarodnu suradnju s europskim i svjetskim udruženjima za medicinu životnog stila kao i drugim svjetskim udrugama koja dijele našu posvećenost načelima medicine životnog stila.
Našim članovima pružamo prilike za učenje znanstvenih dokaza, okupljanje i razmjenu najboljih praksi kroz naše projekte i aktivnosti.

Osnivači HUMŽiSa

Osnivanje HUMŽiSa plod je posvećenog rada u području medicine životnog stila doktorice Anere Lazić, Dip IBLM, prof.dr.sc Igora Jukića i prof.dr.sc Ivane Kolčić, spec. epidemiologije. 

bottom of page