top of page
Search

Visoka cijena tjelesne neaktivnosti u prvom globalnom izvješću Svjetske zdravstvene organizacijeSvjetska zdravstvena organizacija (WHO) donijela je globalno izvješće o tjelesnoj aktivnosti 2022. godine prema kojem 81% adolescenata i 27.5% odraslih osoba ne provode tjelesnu aktivnost prema smjernicama WHO-a.


Posljedice ovakvih navika su značajne, 500 milijuna novih slučajeva kroničnih nezaraznih bolesti će se pojaviti između 2020. i 2030. godine što će godišnje koštati 27 bilijuna američkih dolara ukoliko države ne naprave nikakve intervencije.


Podaci iz 194 države pokazuju da je napredak izrazito spor te je potrebno ubrzanje razvoja i provedbe planova za poboljšanje tjelesne aktivnosti.


Manje od 50% država ima nacionalni plan povećanje tjelesne aktivnosti, od kojih je manje od 40% operativno.


Samo 30% država ima nacionalne smjernice tjelesne aktivnosti za sve dobne skupine.


Gotovo sve države izvještavaju o sustavu praćenja tjelesne aktivnosti kod odraslih, 75% prati tjelesnu aktivnost među adolescentima, a manje od 30% prati tjelesbu aktivnosti kod djece mlađe od 5 godine.


U područjima politike koja bi mogla potaknuti aktivan i održiv prijevoz, samo nešto više od 40% zemalja ima dizajnirane cestovne standarde koji bi učinili hodanje i vožnju biciklom sigurnijima.


Više informacija možete pronaći na:171 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page